Wednesday, February 20, 2013

Nezgodno (3): DEAR WHORES

"I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
     I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci  svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh."

Otkrivenje Jovanovo, 17:3-6


Jedan nedavni događaj i stvari koje su usledile, kao i potresni podaci o nasilju nad ženama izneseni na svetlo dana u skorije vreme posredno su me naveli na razmišljanje o jednoj staroj temi.

Šta je to u nekim ženama (potencijalno u svim ženama) što toliko prestravljuje muškarce? Očigledno, ogroman broj muškaraca je u tolikom strahu, sa toliko dubokim osećajem nesigurnosti, da mora da odgovori najnižom, najdementnijom, kukavičkom agresijom. Jedan veliki broj nas, nekih među nama, u panici odlučuje da potegne nož, pištolj, bilo šta pri ruci, da davi golim rukama pre nego što se desi ono najgore - šta?

To je možda bolje pitanje.

Čega se to, u dodiru sa ženama ljudi najviše plaše? I povezano s tim, kakvih se žena najviše plaše?

Možda se najviše plaše otkidanja hromiranig anđela muškosti sa svoje haube, nenadanog vandalizma prema nečemu u šta su toliko uložili?

Može li biti da se najviše plaše žena "bez časti", nepredvidljivih, nedokučivih - žena koje ne mogu da ostave kod kuće, i zateknu ih tako kad se vrate? Žena zbog kojih stalno mora da se bude na oprezu, žena sa kojima život iziskuje nove veštine svaki dan?

Tih ...veštica sa kojima se svakog minuta njihov osećaj sigurnosti smanjuje, i nikad ne znaju na čemu su?

Tih, iz nekog razloga ipak najprivlačnijih, zanimljivih i lepih žena koje znaju toliko toga i nisu nalik onima koje se za kuću biraju, krotkih i lepo vaspitanih, punih oprosta, koje im se smuče kad taj porodični dom krene da urasta u obaveze i smrtnu monotoniju sigurnosti, nepravednu platu za njihove časne puteve?

Tih žena koje oni nikad ne bi oženili, ni u ludilu, ne - well, možda... Ali kakav bi to brak bio? Nisu one sposobne da odgajaju decu. Uostalom, one ne žele decu, takve samo na sebe misle. Nema šanse da one žele normalan život. I nemaju poštovanja za svetinju doma.

I povrh svega, već su ih pitali - neće da se udaju za njih. Neće, imaju druga posla. Pametnija.

Kurve.

Sve su one kurve, koje treba biti i jebati. Biti ih da zaborave na svoje igre kad ste vi u pitanju, jebati do besvesti da se iz njih izjebe interesovanje za druge muškarce. Što još niko nikad nije uspeo. Njima vaše ljubavničke veštine nisu otkrivenje, vaša osećanja još manje. Zato ih treba još biti, dok ne nauče granice. Dok se ne nauče redu i poštovanju, ili ćete uskoro morati da se bijete sa drugarima, braćom, očevima. Ili da se koljete sa kompletnim strancima koji balave za njima.

To je lice vašeg straha, momci. Strah da će vas kurve napraviti budalama, i goruća sumnja da su sve žene kurve.

E pa, znate šta?

U pravu ste.

SVE su žene kurve. Majka vam je kurva, i njena majka je kurva, sestra vam je kurva, a kćeri će vam biti najveće kurve do sada - i ako u vama ima malo preostale pameti, poštovaćete ih zbog toga, ili ćete svi pomreti pre nego što ste zaista i živeli. A to je zato što su kurve one koje znaju o životu. Posle određenog stepena spoznaje SVI smo mi kurve. Svet se deli na kurve koje život žive i na čestite koji ga sebi predstavljaju. Na tajmlajnu razvoja vašljive ljudske civilizacije, ne tako davno su kurve bile sveštenice, bez kontakta sa njima nije bio moguć kontakt sa bogovima i sopstvenom duhovnošću, niti prelazak u zrelost. I da, kad o tome već pričamo, čak ni onaj u čijem je imenu utemeljena religija koja nama na ovim prostorima raspiruje ideju da smo išta više od kurvi, nije baš bio nesklon njihovom društvu kako se čini - fuck what you heard, ako ste čuli drugačije.

I šta je to što je toliko spržilo režnjeve njegovom dobrom apostolu u pojavi Vavilonske kurve, majke svih kurvi? Šta je to zbog čega su carevi sveta ludi za njom? Zbog čega joj dobri hrišćani nude svoju krv u potocima?



ZNANJE. Prosvetljenje, prožeto dubokim razumevanjem. Nepopustljivo učenje, sastavljeno jednako od lekovitih "izdaja" i topline krila u koje zarivamo svoje suzne noseve da prebolimo sveže naučene istine. Znanje koje ima snagu da okonča svet kakav znamo.

I učenje koje toliko dugo traje za judeohrišćansku rulju. Jedna nas je kurva izvela iz savršenog rajskog patrijarhata, na drugom kraju istorije nas čeka ova razularena ženetina u zlatu, pijana od krvi krotkih, koji su hteli znanje ali nisu imali snage da uče; između njih nezamisliv niz kurvi, veštica i rospija, koje su koštale života mnoge junake, navele ih da ubijaju, da donose glave na tanjirima, da im šalju muževe u prve borbene redove, da se koprcaju u lažima kako bi zakrpili pukotine na idolu svoje čestitosti, napuklom od najboljeg jebanja koje su u životu znali, da kriju sms-ove i menjaju šifre, da sve poriču u gorućoj sramoti i naposletku, da izgube autoritet i nad onim ženama kod kuće, onim ćutljivim, povredljivim, punim oprosta, ali šta to kome vredi kad je samo njihovo prisustvo optužba? One su osakatile kurvu u sebi radi vas i ispravnosti, radi nauka vaših očeva, a vi ste im ovako vratili. Šta ako je sad, besnu, probude?

E, pa momci, znanje ima cenu.

I nemojte slučajno da mi puritanišete oko ovoga, kad vam jednom dođe iz dupeta u glavu. Ne postoji podela na visoke i niske, prosvetljene i obične kurve. Ako pogledate gde se ta podela prvi put javila, biće vam jasno koji je to stepen bullshita. Čak i kurva bez dana škole, muška ili ženska, zna više o životu od većine vas, budite uvereni. Videla je više od njegove globalne duše, iskusila više njegovih puteva.

Nego zavežite i priznajte sebi - bez kurvi ne biste videli života.








***














No comments:

Post a Comment